RĂZBOIUL ÎN LUMEA ROMANĂ 58 A.CHR.–235 P.CHR.

Yann Le Bohec

Disponibilitate: în stoc

70,00 LEI

„Prin această traducere aducem un omagiu tuturor colegilor români; această carte publicată în limba română este în același timp o mare onoare și o mare bucurie pentru autorul ei, care mulțumește tuturor celor care au făcut posibilă apariția aceastei lucrări, iar traducătorul Cosmin Mihail Coatu merită sincere mulțumiri. (...)

Studiul armatei romane cuprinde două părți care nu pot fi separate: armata romană a fost o instituție și în același timp un instrument de război. Predecesorii noștri din secolul al XX-lea nu au văzut decât primul aspect; cu siguranță este un aspect indispensabil, dar la fel de important este și al doilea aspect despre care trebuie să vorbim. Căci fina­litatea, rațiunea de a fi a unei armate este războiul și ținta soldatului este victoria, lucru pe care îl amintește Charles Ardant du Picq.” (din „Prefață”)

Cant.:
ISBN 978-606-020-234-9
Anul apariției 2021
Format B5
Număr de pagini 348
Copertă cartonată Da

Yann Le Bohec este un istoric francez născut în Cartagina (Tunisia), la 26 aprilie 1943. Este specialist în antichitatea romană, în special în Africa de Nord și istoria militară. În 2000, a fost ales vicepreședinte al secțiunii „Istoria și arheologia civilizațiilor antice” a Comitetului pentru lucrări istorice și științifice. De asemenea, este vicepreședinte al Consiliului științific al Centrului pentru Studiul Istoriei Apărării.