Bibliografia istorică a Regimentului de graniţă nr. 17 (2 românesc) de la Năsăud şi a Țării Năsăudului (sec. al XVIII-lea – 1948)

Sandra Cristina Hirsch, Ovidiu-Emil Iudean, Adrian Onofreiu, Vlad Popovici, Claudia Septimia Sabău

Disponibilitate: în stoc

55,00 LEI

Țara Năsăudului este una dintre micro-regiunile României care s-a bucurat de o atenţie ştiinţifică aparte, nu doar din partea istoricilor, ci dinspre întregul spectru al ştiinţelor umaniste şi sociale. Bibliografiile istorice ale României au acumulat, volum de volum, numeroase titluri dedicate temei: fie cărţi, fie studii şi articole provenite atât din periodice ştiinţifice locale, cât şi din principalele reviste de istorie din centrele universitare sau din diverse volume de studii. Această valoroasă literatură ştiinţifică a devenit în timp tot mai amplă, solicitând cercetătorilor, şi mai ales cercetătorilor debutanţi, un efort consistent de documentare bibliografică.

Organizarea şi activitatea Regimentului 17 (2 românesc) de graniţă pe teritoriul năsăudean au legat acest spaţiu de ansamblul istoriei Monarhiei habsburgice într-un mod mai intim şi pe alocuri chiar mai spectaculos decât alte regiuni locuite de români. (din „Introducere”)

Cant.:
ISBN 978-606-020-221-9
Anul apariției 2021
Format B5
Număr de pagini 218
Copertă cartonată Da