ARTA DIN ROMÂNIA

DIN PREISTORIE ÎN CONTEMPORANEITATE. VOL. I, II

Editori: Acad. Răzvan Theodorescu, Acad. Marius Porumb

Disponibilitate: în stoc

Preț Normal: 490,00 LEI

Special Price 390,00 LEI

Autorii celor două volume ale acestei sinteze academice prima, după o jumătate de veac se prezintă înaintea cititorilor cu rodul cercetărilor a două generații, cu speranța că paginile noastre vor așeza mai convingător acest domeniu de artă alături de cel literar, dramatic sau muzical, conturând un profil distinct al „românității estetice”. (Acad. RĂZVAN THEODORESCU)

Sinteza prezentă, redactată de un mare număr de autori, cei mai importanți cercetători ai domeniului, ce fac parte din elita istoriei și criticii de artă din România, este o remarcabilă realizare, cuprinzând în cele două volume peste 1500 pagini de text și peste 2100 fotografii color, numeroase desene, planuri, gravuri și fotografii istorice. Bogatul material ilustrează un excepțional tezaur artistic al României, cu numeroase aspecte ale realizărilor și performanțelor artistice, documentate de cercetările din ultimele decenii, fenomenul artistic românesc remarcându-se printr-o superbă originalitate și o permanentă conexiune cu lumea europeană. (Acad. MARIUS PORUMB)
Cant.:
ISBN 978-973-27-3027-0
Anul apariției 2018
Format 24 x 32 cm
Număr de pagini 2130
Copertă cartonată Da

Marius Porumb este un critic şi istoric de artă român. Este membru titular al Academiei Române din 2009

Emil Răzvan Theodorescu este un istoric de artă român, membru titular al Academiei Române din 2000 şi vicepreşedinte al acesteia din 20 aprilie 2018