ŞTIINŢĂ ŞI TEHNICĂ

ABORDAREA RESPONSABILITĂŢII SOCIALE CORPORATIVE PRIN PARTENERIATE ÎNTRE MEDIUL DE AFACERI ȘI ONG-URI PENTRU SUSTENABILITATEA ÎNTREPRINDERII

Elena-Simina Lakatos

carte
ISBN 978-606-543-508-7
Anul apariției: 2014
Format: A5
Nr. pagini: 234

„Cartea pe care Elena-Simina Lakatos ne-o propune tratează responsabilitatea socială corporativă (RSC) ca o formă de cooperare între mediul de afaceri şi organizaţii non-guvernamentale (ONG-uri), unde promovarea proiectelor sociale de către companii are implicaţii în plan economic (pentru afaceri, care îşi sporesc puterea în cadrul comunităţii, iar ONG-urile devin astfel vizibile prin proiectele pe care le desfăşoară).
Lucrarea prezintă mai multe teme, dintre care unele sunt în premieră prezentate în România. […]
Abordarea pe care ne-o propune autoarea vine să umple un gol în literatura de specialitate, cuprinzând soluţii utile şi interesante privind rolul pe care îl joacă societatea civilă în acest parteneriat, vorbind din prisma conceptului bine conturat: performanţă financiară, respectarea mediului şi răspundere față de societate. Rezultatele pe care le-a conturat o recomandă ca pe o lucrare de mare folos atât mediului non-profit, cât şi mediului de afaceri.“ (Prof. dr. ing. ec. Laura Bacali)